برند
تعمیر بخش هایبرید (هیبرید) تویوتا کمری
تعمیر بخش هایبرید (هیبرید) تویوتا کمری

تعمیرات تویوتا هیبرید

تعمیر بخش هایبرید (هیبرید) تویوتا کمری

 

 

 

دلایل روشن شدن چراغ اخطار چک هیبرید (هایبرید) سیستم چیست ؟

دلایل روشن شدن اخطار  Check hybrid system چیست ؟

با ما همراه باشید  تا در مورد سیستم هیبرید و خودرو های هیبریدی توضیحاتی ارائه کنیم .

مهندس عرفان افشار – تعمیرگاه تخصصی هیوندای ، تویوتا  (کیا و لکسوس) در غرب تهران    ویرا خودرو

در ابتدا به بررسی دو سوال مهم می پردازیم :

  1. روشن شدن چک هایبرید ( هیبرید ) سیستم در کمری و یا سوناتا هیبرید LF ( هایبرید ) ، لکسوس NX300 ، یا لکسوس  CT200  و یا کلیه خودور های هیبریدی   تولید کمپانی های هیوندای و تویوتا  چه دلایلی می تواند داشته باشد؟
  2. قطعات و مجموعه ها ی درگیر در یک سیستم هایبرید کدامند ؟

 

 

 

پک باطری فشار قوی .

  که معمولا در بخش عقب خودور در صندوق عقب و یا زیر صندلی های عقب نصب می شود ؛ این پک متشکل از تعداد زیادی سلول مجزا است که در یک مجموعه بسته در کنار هم قرار می گیرند و معمولا در صورت بروز عیب حتی در یکی از این سلول ها به دلیل نداشتن تکنولوژی و تجهیزات تخصصی در کشور ما کل پک تعویض می شود و البته خود کمپانی هاس سازنده هم به هیچ وجه این پک را تعمیرنمی کنند و پس از گذشت از مدت عمر مفید  RATING LIFE  می بایست تعویض گردد .

فن خنک کننده پک باطری

یونیت هوشمند باطری

سنسور دمای باطری

صفحه آمپر خودرو

کانورتر (نصب در قسمت عقبی خودرو)

ECU  کنترل بخش هایبرید

مجموعه استارتر و ژنراتور

اینورتر

پدال گاز برقی

بخش رله های اصلی (  MAIN RELAY   ) که در کنار پک باطری نصب می شود

SKID CONTROL  زیر داشبرد

یونیت  ABS  

همه این یونیت ها ، قطعات و نود ها با هم در ارتباطند تا یک خودرو هیبریدی بتواتند با بهره گیری از دو موتور برقی و بنزینی اش کار کند و پک باطری در لحظاتی شارژ شود و در لحظاتی خود جریان تولید کند و عامل تولید توان شود .

هر بخش از این موارد دچار عیب گردد با یک ERROR  خاص ظهور می کند بعضی خطا ها فقط به راننده هشدار عیب می دهند که بتواند خود را به نزدیک ترین تعمیرگاه تخصصی برساند اما بعضی عیوب اینقدر مهم هستند که خودور خاموش می شود و دیگر به راننده اجازه روشن نمودن خودور را نمی دهند که در این وضعیت تنها راه انتقال خودور با خودرو بر  به تعمیرگاه تخصصی است .

در تصویر زیر کد های خطا مربوط به سیستم هیبرید تویوتا کمری نمایش در آمده است :

 

 

 

 

 

دلایل روش شدن چک هیبرید سیستم تویوتا کمری چیست ؟

تصویر اخطار چک هیبرید سیستم تویوتا کمری هیبرید :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تصویر نمای داخلی و داشبرد تویوتا کمری هایبرید:

 

 

 

 

 

در مورد تویوتا کمری مورد بحث دلیل روشن شدن اخطار  چک هیبرید سیستم  ( CHECK HYBRID SYSTEM   ) ایراد در پک باطری خودور است که همانطور که در صفحه DTC   خواندن کد های خطا در دیاگ جی اسکن قابل مشاهده است که عنوان خطا  ایراد رد پک باطری می باشد که در ادامه تعویض پک باطری هم اشاره شده است  .

بعد از بررسی پارامتر ولتاژ تک تک سلول های پک هم واضح است که چند سلول ولتاژی پایین تر از حد نرمال دارند و این موید نیاز به تعویض پک باطری دارد .

 

بررسی چند سوال دیگر :

  1. سیستم هایربد چگونه کار میکند و چگونه عمل شارژ باطری ها انجام می شود ؟
  2. تاریخچه این خودور ها چیست ؟
  3. مزیت خودرو های هیبریدی چیست ؟
  4. آیا استفاده از خودرو های هایرید تاثیری بر حفظ محیط زیست دارد ؟
  5. آیا خودرو های هیبریدی تاثیری بر میزان مصرف سوخت دارند ؟

در ادامه مقاله به موارد فوق می پردازیم .

 

ظهور تکنولوژی هیبرید

از تولید اولین خودرو با تکنولوژی هیبرید تا به امروز حدود 20 سال می گذرد و بحران کاهش منابع سوخت فسیلی و هزینه بالای سوخت از یک طرف و از طرفی دیگر پررنگ شدن مسائل زیست محیطی و افزایش آلودگی هوا و خطرات حاصل از آن، سبب گشته تا شاهد گسترش و توسعه روزافزون تولیدات خودروهایی با این تکنولوژی باشیم.

 

خودروی هیبرید هیوندای و تویوتا  و نحوه عملکرد آن ها به چه صورت است ؟

به طور کل می‌توان این خودرو ها را به عنوان خودرویی دوگانه با قدرت ترکیبی بین یک موتور بنزینی  و یک موتور الکتریکی معرفی کرد که تنها با سوخت گیری موتور بنزینی، باطری موتور الکتریکی هم توسط انرژی حرکتی موتور شارژ شده و با حرکت هر دو با هم یا تنها موتور الکتریکی، باعث صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش گازهای آلاینده محیط زیست می‌شوند.

 

نحوه شارژ باتری خودروهای هیبرید چگونه است ؟

همانطور که گفته شد خودروهای هیبریدی تویوتا و هیوندای  با دو موتور بنزینی و الکتریکی کار می کنند و برای شارژ باطری آن، نیازی به منبع خارجی از قبیل برق شهری و یا ایستگاه های مخصوص شارژ نیست و شارژ باطری از طریق موتور- ژنراتورهای به کار رفته در این سیستم صورت می پذیرد به صورتی که به غیر از موتور بنزینی، برداشتن پا از پدال گاز و یا ترمز کردن نیز باعث می شود که انرژی مکانیکی تبدیل به انرژی الکتریکی شده و بدون کوچکترین اتلاف، انرژی حاصل شده صرف شارژ مجدد باطری گردد. همچنین خودروهای هیبرید تویوتا  و هیوندای مجهز به باتری های فوق پیشرفته هیدرید نیکل جهت تامین نیروی لازم برای موتور الکتریکی می باشند و در صورت استفاده مناسب، این باتری ها عمری بالای ۱۵ سال دارند.

 

منظور از THS  چیست ؟

این تکنولوژی برای اولین بار توسط کمپانی تویوتا به تولید انبوه رسیده و این کمپانی به عنوان مبدع سیستم هیبرید سینرژی درایو در دنیا که بر گرفته از سیستمهای هیبرید این شرکت یا THS (Toyota Hybrid System) بوده، شناخته می شود .

سیستم هیبرید خودروهای تویوتا که به نام THS شناخته می شود با استفاده از تکنولوژی سری- موازی می توانند با حداقل بنزین مصرفی و به تبع آن با حداقل انتشار آلایندگی به علت هماهنگی مناسب بین دو موتور بنزینی و الکتریکی، به بیشترین و بهینه ترین توان خروجی موتور دست یابند.

 

تفاوت فاحش تویوتا هیبرید با سایر تولیدات کمپانی های خودرو سازی چیست ؟

تفاوت خودروهای هیبرید تویوتا با سایر سیستم های هیبرید معمول در شرکتهای دیگر در عملکرد بهینه آنها می باشد که این سیستم باعث پایین آمدن چشمگیر مصرف سوخت و آلایندگی از یک طرف و بهبود قوای محرکه و بالا رفتن قدرت خروجی موتور از طرف دیگر شده است که این مهم از طریق هماهنگی و تعامل دائمی و بهینه موتور الکتریکی و موتور بنزینی موجود در این سیستم ایجاد می گردد.

 

 آیا تویوتا بزرگترین خودروساز دنیا در بخش هایبرید است ؟

 تویوتا موتورز تا به حال با فروش ۹ میلیون دستگاه خودروی هیبرید در سراسر دنیا، توانسته عنوان بزرگترین تولید کننده خودرو های هیبرید در دنیا را به خود اختصاص دهد و جالب است بدانید که خودروهای هیبرید تویوتا از زمان تولید تا به حال از انتشار نزدیک به 40 میلیون تن گاز دی اکسید کربن  در دنیا و 31 میلیون تن گاز CO2 در آمریکا جلوگیری کرده اند!

"پریوس" سفیر تویوتا برای شروع یک دوره جدید!

اولین خودروی هیبرید تویوتا،  پریوس نام دارد که با شعار ” به موقع و برای کمک به قرن ۲۱ ام ” به عنوان اولین خودروی هیبرید تولید انبوه در دنیا، شناخته می شود. امروزه تویوتا پریوس در بیش از ۴۴ کشور جهان به فروش می رسد و به کاهش انتشار گاز های  نظیر CO2 و NOX  و در نتیجه کاهش آلودگی کمک می کند و با فروش بیش از 3.500.000 دستگاه تا به حال پرفروش ترین خودروی هیبرید دنیا شناخته شده است.

 

وارد کننده خودرو های تویوتا و تویوتا هیبرید در ایران کدامند؟

ایرتویا اولین وارد کننده خودروهای هیبرید در ایران!

ایرتویا که همواره در ایفای مسئولیت های اجتماعی که یکی از مهمترین آنها کمک به حفاظت از محیط زیست می باشد متعهد بوده است، برنامه ریزی  و ایجاد زیر ساخت های لازم جهت واردات خودرو های هیبرید را نیز به عنوان اولین شرکت در ایران شروع نموده و توانسته در این زمینه نیز مانند تمامی فعالیت های خود پیشگام باشد و عنوان اولین وارد کننده خودروهای هیبرید در کشور را به نام خود رقم زده است. در همین راستا اولین خودروی هیبرید وارد شده توسط ایرتویا به کشور در سال ۱۳۹۱، خودروی لکسوس CT200h بوده است.

همچنین ایرتویا به عنوان اولین وارد کننده خودروهای هیبرید بزرگترین کمپانی دنیا، تویوتا در کشور، دارای استاندارد جهانی TSM می باشد و در همین زمینه تاکنون برنده جوایز متعددی از کمپانی مادر بوده است.

در همین راستا، شرکت ایرتویا تمامی خودرو های هیبرید تویوتا را ۵ سال یا ۱۵۰هزار کیلومتر و خودروهای هیبرید لکسوس را با ۵ سال یا ۲۰۰ هزار کیلومتر گارانتی نموده و این گارانتی شامل کلیه قطعات و تجهیزات خودرو ( به غیر از قطعات مصرفی) از قبیل موتور، گیربکس، باتری و ... می شود .

 

مزایای دارندگان خودروی هیبرید در ایران چیست ؟

 پیش از این گفته شد که مصرف سوخت خودرو های هیبرید بسیار پایین می باشد اما چقدر؟

بهتر است جواب این سوال را با یک مثال توضیح دهیم.

مصرف ترکیبی سوخت خودروی پریوس در ۱۰۰ کیلومتر  ۴.۵ لیتر می باشد و این مقدار در مقایسه با میانگین مصرف سوخت خودروهای هم کلاس خود که چیزی در حدود ۸.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می باشد بسیار قابل توجه است.  به طوری که با در نظر گرفتن استاندارد پیمایش هر خودرو در سال (در مجموع شهر و جاده) که ۳۰ هزار کیلومتر می باشد دارندگان خودروی پریوس نزدیک به ۶۰۰۰ لیتر بنزین را در طول ۵ سال صرفه جویی می نمایند!

 

مهندس عرفان افشار – تعمیرگاه تخصصی ویرا خودور

 ارائه دهنده تخصصی ترین خدمات فنی در برند های هیوندای ، تویوتا ، کیا و لکسوس در غرب تهران